Новини Політика

росіяни вдруге вдарили ракетами по мосту через Дніпровський лиман. Найважливіше за ніч та ранок 27 квітня

російська армія вдруге вдарила ракетами по автомобільно-залізничному мосту через Дністровський лиман у Затоці Одеської області. Міст зруйновано. ЗСУ за попередню […]

TheUkrainians
27 Квітня 2022

російська армія вдруге вдарила ракетами по автомобільно-залізничному мосту через Дністровський лиман у Затоці Одеської області. Міст зруйновано.

ЗСУ за попередню добу уразили сім повітряних цілей: літак Су-25, вертоліт Ка-52, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети.

Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 9 атак ворога, знищено 9 танків, 11 артсистем, 17 одиниць броньованої техніки, 16 одиниць автомобільної техніки, 4 паливозаправники та одну зенітну установку.

Збройні сили України завдали ударів по позиціях ворога на острові Зміїному. Вони влучили в пункт управління і знищили зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10».

росія випустила по Україні вже 1300 ракет. За даними Міноборони України, з 24 лютого запаси ракет в рф скоротилися майже удвічі.

​В офісі Уповноваженої з прав людини повідомили про близько 400 випадків зґвалтувань російськими військовими українських дітей та дорослих. Найбільше звернень — з Київщини, яку на початку квітня вдалося звільнити від російських військ. За словами омбудсменки Людмили Денісової, зґвалтування мають публічний характер, що є ознакою геноциду.  

Через війну в Україні ціни на паливо й продовольство ростимуть до кінця 2024 року й досягнуть «історично високих показників» — Світовий банк.

В Україні з початку повномасштабного вторгнення рф загинули близько п’яти тисяч цивільних. Таку кількість смертей змогли підтвердити в ООН, однак зазначають, що реальна кількість загиблих на «тисячі» вища.

Міноборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті, в зоні відповідальності Європейського командування США.

У Сєвєродонецьку священнослужитель УПЦ МП передавав окупантам інформацію щодо дислокації українських військ — Сергій Гайдай.

​Міжнародна федерація хокею відібрала у рф право провести чемпіонат світу-2023. Турнір мав відбутися у Санкт-Петербурзі з 5 по 21 травня 2023 року.

На Херсонщині ЗСУ знищили склад із боєприпасами та велику кількість особового складу ворога.

Майже готово

Вкажіть ще, будь ласка, своє ім’я та емейл.

Дякуємо і до зв’язку незабаром!