Люди, що служать із тобою, це — найважливіше. І їх не вистачає

Фотосерія документаліста, а тепер і військового Олега Петрасюка — про два місяці з життя 24-ої ОМБр

5 Вересня

Вони воюють у піхоті. Ремонтують техніку. Рятують поранених. Щоденну рутину війни у колі військових 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, яка від червня  працює в районі Часового Яру, фіксує документальний фотограф Олег Петрасюк. У лютому цього року він і сам долучився до лав цієї бригади. Публікуємо фотосерію знімків Олега, які він робив протягом двох місяців активних бойових дій.

«Коли ми зайшли на Часів Яр, змінюючи там інший підрозділ, — ситуація була критичною. Утримувати позиції було важко через складність логістики: міняти людей чи підвозити забезпечення треба було через переправу, яка сильно прострілювалась. Всі наші броньовані машини їхали з величезним ризиком. Часто ми їх втрачали. Майже завжди вже після першого виїзду вони їхали у ремонтно-відновлювальний батальйон, який працював на сто двадцять відсотків. На них “насипалося” стільки всього, що на фото це неможливо показати.  Видно лише куряву і пилюку, в яку лягають пакети “градів” та звідки виїжджає броньована машина. 

Тож фотографії показують лише маленьку частину війни. Я хотів показати більше, але, на жаль, не на всіх позиціях є умови для фото.

Попри це, я намагався охопити роботу усіх підрозділів. Наша бригада має історію та досвід, хороші воїнські традиції. Ми напряму спілкуємося з командирами, обговорюємо, плануємо роботу. Це люди, близькі мені по духу, і мені це дуже подобається. Коли я вперше потрапляв у небезпечні ситуації на фронті — поруч із собою бачив досвідчених колег, які поводились спокійно й упевнено, і це допомогло мені не панікувати і не ухвалювати поспішних рішень. Так працює уся наша бригада: ти приходиш у досвідчені війська — і вони передають тобі цей досвід. 

На жаль, останнім часом нам вдається отримувати менше новітнього озброєння. Наші танкісти могли б, враховуючи їхній шалений досвід, витискати значно більше користі з нової бойової машини. 

Втім, залізо залізом, але людський фактор у війні — визначальний. Люди, що служать поруч із тобою, це завжди — найважливіше. І їх найбільше не вистачає», — говорить фотограф.

Олег Петрасюк – документальний фотограф, військовослужбовець 24 ОМБр

Запросіть друга до Спільноти

Вкажіть, будь ласка, контактні дані людини, яку хочете запросити

Придбайте для друга подарунок від TUM

Вкажіть, будь ласка, контактні дані цієї людини, щоби ми надіслали їй посилку

Майже готово

Вкажіть ще, будь ласка, своє ім’я та емейл.

Дякуємо і до зв’язку незабаром!

Дякуємо за покупку!

Ваша підтримка буде активована впродовж 10 хвилин. До зв’язку незабаром. Повернутись до статті

Вхід в кабінет

Відновлення пароля

Оберіть рівень підтримки