Новини Економіка

80% громадян пишаються Україною — соцопитування

80 % опитаних відповіли, що пишаються Україною, порівняно з 34% в опитуванні за серпень 2021 року. Крім того, значно більше респондентів назвали себе українцями — 98% замість 75%. Про це свідчить останнє опитування соціологічної групи Рейтинг, яке провели 6 квітня 2022.

TheUkrainians
27 Квітня 2022

Чому це цікаво. В опитуванні взяли участь 1200 осіб, воно є репрезентативним за віком, статтю та місцем проживання. Респондентів обирали з усієї території України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Детальніше. 91% респондентів не вважають Україну та Росію «братніми народами». 64% опитаних вважають неможливим відновлення дружніх стосунків з державою-агресором, 22% думають, що примирення можливе через 20-30 років, і лише близько 10% припускають, що це може статися швидше.

Близько 90% українців схвалюють ініціативу позбавлення мандатів депутатів проросійських партій, а 86% вважають, що їхню діяльність варто заборонити.

70% опитаних підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою.

Наразі 80% респондентів беруть участь у захисті країни тим, чи іншим способом: допомагають армії фінансово, займаються волонтерством, інформаційним спротивом, або ж перебувають в теробороні чи війську.

80% опитаних задоволені діяльністю місцевих органів влади, комунальних служб та поліції.

58% українців, які були працевлаштовані до вторгнення, вже повернулися до роботи. Водночас 41% втратили роботу під час війни.

Майже готово

Вкажіть ще, будь ласка, своє ім’я та емейл.

Дякуємо і до зв’язку незабаром!