Новини Економіка

80% громадян пишаються Україною — соцопитування

80 % опитаних відповіли, що пишаються Україною, порівняно з 34% в опитуванні за серпень 2021 року. Крім того, значно більше респондентів назвали себе українцями — 98% замість 75%. Про це свідчить останнє опитування соціологічної групи Рейтинг, яке провели 6 квітня 2022.

TheUkrainians
27 Квітня 2022

Чому це цікаво. В опитуванні взяли участь 1200 осіб, воно є репрезентативним за віком, статтю та місцем проживання. Респондентів обирали з усієї території України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Детальніше. 91% респондентів не вважають Україну та Росію «братніми народами». 64% опитаних вважають неможливим відновлення дружніх стосунків з державою-агресором, 22% думають, що примирення можливе через 20-30 років, і лише близько 10% припускають, що це може статися швидше.

Близько 90% українців схвалюють ініціативу позбавлення мандатів депутатів проросійських партій, а 86% вважають, що їхню діяльність варто заборонити.

70% опитаних підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ московського патріархату з російською православною церквою.

Наразі 80% респондентів беруть участь у захисті країни тим, чи іншим способом: допомагають армії фінансово, займаються волонтерством, інформаційним спротивом, або ж перебувають в теробороні чи війську.

80% опитаних задоволені діяльністю місцевих органів влади, комунальних служб та поліції.

58% українців, які були працевлаштовані до вторгнення, вже повернулися до роботи. Водночас 41% втратили роботу під час війни.

Запросіть друга до Спільноти

Вкажіть, будь ласка, контактні дані людини, яку хочете запросити

Придбайте для друга подарунок від TUM

Вкажіть, будь ласка, контактні дані цієї людини, щоби ми надіслали їй посилку

Майже готово

Вкажіть ще, будь ласка, своє ім’я та емейл.

Дякуємо і до зв’язку незабаром!

Дякуємо за покупку!

Дякуємо і до зв’язку незабаром! Ваш тарифний план буде активовано на протязі 10 хвилин.

Повернутись до статті

Вхід в кабінет

Відновлення пароля

Оберіть рівень підтримки