Новини Різне

Як адаптуватися до життя серед великої кількості людей? Поради від Центру громадського здоров’я

Багато українців оселилися у своїх друзів чи родичів, деякі — у центрах поселення, аби втекти з місць, де зараз тривають бойові дії. Конфліктних ситуацій складно уникнути, бо майже всі відчувають стрес, часто позбавлені особистого простору та роз’єднані з сім’єю. Центр Громадського Здоров’я МОЗ України дає конкретні поради, щоб справитися з цим.

TheUkrainians
27 Квітня 2022

Ось кілька правил для поступової адаптації:

1) Дотримуйтеся розпорядку дня. Наприклад, усі повинні харчуватися в однаковий час. Допомагає також створення звичок, які будуть повторюватися щодня.

2) Визначте функції простору у помешканні: наприклад, зона «роботи», «відпочинку», «конфіденційності» або «взаємодії». Важливо також знайти можливість час від часу побути наодинці із собою — заведіть щоденник або подивіться серіал.

3) Допоможіть дітям пристосуватися до нових умов. Для дітей важливо навчитися дотримуватися режиму дня, а батькам варто донести дітям правила поведінки в оселі.

4) Висловлюйтеся про те, що турбує вас. Не замовчуйте події, які відбуваються. Будьте чесними також з дітьми, коли пояснюєте їм, чому ви виїхали з дому та що насправді відбувається.

5) Домовтеся про кодові слова. Певне слово може означати прохання або пропозицію. Наприклад, слово «океан» може означати, що ви зараз хочете побути в тиші.

6) Ставтеся одне до одного з добротою та залишайтеся людьми. Певно, що всі будуть відчувати напруження/стрес, але варто зберігати спокій та поважати тих, з ким ви будете ділити простір. Проявляйте доброзичливість та бережіть своє психічне здоров’я.

Запросіть друга до Спільноти

Вкажіть, будь ласка, контактні дані людини, яку хочете запросити

Придбайте для друга подарунок від TUM

Вкажіть, будь ласка, контактні дані цієї людини, щоби ми надіслали їй посилку

Майже готово

Вкажіть ще, будь ласка, своє ім’я та емейл.

Дякуємо і до зв’язку незабаром!

Дякуємо за покупку!

Дякуємо і до зв’язку незабаром! Ваш тарифний план буде активовано на протязі 10 хвилин.

Повернутись до статті

Вхід в кабінет

Відновлення пароля

Оберіть рівень підтримки